torstai 15. maaliskuuta 2018

Mielipide playsson.netin junnutiimi? - Q&A 1

Viime viikolla kyselin erillisessä postauksessa kysymyksiä tulevaan Q&A:han. Kysymyksiä tuli ihan mukava määrä, niin paljon, että ihan kaksi osaa on tehtävä. Tässä tulee kevään kysymyspostauksien ensimmäinen osa, jossa vastauksia niin hevosaiheisiin kuin muihinkin juttuihin liittyviin kysymyksiin. Mikä sai minut ihastumaan juuri issikoihin? Haluaisinko omia issikoita nyt tai tulevaisuudessa? Entä, jos saisin valita kaikista maailman hevosista yhden, kuka se olisi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin luvassa vastauksia ja pohdintoja!

Postaus on kuvitettu lauantaina 3.3. & sunnuntaina 4.3. Helsinki Horse Fairista otetuilla kuvilla. Kaikki siis (C) minä, Pihla.Haluaisitko omia issikoita nyt tai tulevaisuudessa?

Tällä hetkellä elämääni ei omat issikat sopisi. Minulla on koulu ja hirveästi siihen liittyviä kiireitä, tämä blogi, ja kaikkea muuta. Tämänhetkiseen elämäntilanteeseen oma hevonen ei oikein sopisi, enkä nyt omaa hevosta haluaisikaan. Sen sijaan oma vuokrahevonen olisi haaveena saada. Tulevaisuudessa oma hevonen tuntuisi hienolta, ja mahdollisesti sellainen tuleekin minulla olemaan vanhempana. Kukapa ei heppatyttö ei omasta hevosesta haaveilisi? Vuosi kerrallaan mennään eteenpäin. Jos loistava issikka sattuu kohdalle vaikka viiden vuoden päästä, niin miksei jo silloin oma hevonen voisi olla ajankohtainen. Ei nyt, mutta tulevaisuudessa oma issikka olisi siis haaveena. Katsotaan, tuleeko minulla koskaan sellaista olemaan.


Osaisitko kuvitella omistavasi oman issikkatallin, jossa olisi tuntitoimintaa, vaelluksia yms.?

Periaatteessa kyllä. Vaikka joku on joskus sanonut, että älä tee harrastuksesta ammattia, niin voisin hyvin kuvitella tekeväni niin. Hevoset kiinnostavat minua valtavasti, samoin opettajana toimiminen, joten olisiko täydellisempää ammattia kuin ratsastuksenohjaaja? Sitä en tiedä, mutta ainahan se ratsastuksenohjaajaksi kouluttautuminen käy mielessä, ja kuinka siistiä olisi omistaa oma talli. Minulla on kuitenkin astma ja lievä hevosallergia, joka saattaa jollain tasolla vaikuttaa siihen, tulenko koskaan työskentelemään hevosten parissa tai omistamaan tallia. Super siistiähän se olisi, ja osaisin kuvitella itseni omistamassa tallin. Oppiminen ja tiedon jakaminen muille on parasta, ja hevosistahan ei ikinä voi kaikkea oppia. Ehkä vähän avoin vastaus, mutta periaatteessa osaisin kuvitella itseni tallinomistajana. Erityisesti issikkavelluksia olisi super siistiä päästä vetämään, sillä siinä yhdistyy luonto, ratsastus ja hauskanpito yhdessä.


Onko sinulla suunnitelmia tai tavoitteita tulevaisuuteen hevosten kanssa?

On ja ei. Tavoitteena on oppia paljon lisää ratsastamisesta, hevosista, varusteista, issikoista, ihan kaikesta hevosiin liittyvästä. Tietenkin olisi huippua vielä jonain päivänä ratsastaa kunniakierroksella hymy korvissa ja SM-kultamitali kaulassa, tai miksei vaikka maailmanmestaruus takataskussa, mutta en suunnitellusti tähtää huipulle. En ole koskaan ollut kovinkaan kilpailuhenkinen, tai asettanut tavoitteita huipulle ainakaan hevosien suhteen. Olen aina vain halunnut ihanan harrastuksen, josta voi oppia paljon, eikä tunnille mennessä olisi ikinä paineita onnistumisen suhteen. Tavoitteena ei siis ole olla yksi maailman huippuaskellajiratsastajista, vaan ennemmin yrittää nauttia jokaisesta henkäyksestä hevosten kanssa ilman paineita.

Vaikka haluan pitää hevosharrastuksen harrastelijatasolla, ellei mystistä potentiaalia ja talenttia huipulle yhtäkkiä jostain minulle pomppaisi, on minulla tavoitteita kehittyä. Vaikka ratsastus menisi aivan pieleen, niin haluan saada joka tunnilta jotain taskuuni. Oli se sitten kamala epäonnistuminen pohkeenväistöissä, täydellistä tölttiä tai mitä tahansa siitä väliltä, niin haluan, että joka tunnista jää itselle jotain käteen. Tällä hetkellä haluan kehittää eniten kehoni rentoutta, kuten alkuvuoden tavoitepostauksessa mainistsin. Olen jo muutaman kuukauden aikana oppinut pitämään kehoa ratsastuksessa aavistuksen rennompana, joten hyvään suuntaan ollaan menossa. Tavoitteenani on siis oppia pikku hiljaa ratsastuksen perusjuttuja ja hioa niitä paremmiksi. Erityisiä suunnitelmia ei ole, vaan eletään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä mikäkin tallipäivä tuo tullessaan.
Mikä sai sinut ihastumaan juuri islanninhevosiin?

Se on erittäin hyvä kysymys, sillä tätä todella minunkin tarvitsi miettiä, mikä issikoissa ihastutti minut. Iso-Tuomiston issikkatallillehan päädyin vain löydettyämme kyseisen tallin ilmoituksen lehdestä äitini kanssa. Äitini mielestä issikat vaikuttivat todella mukavilta ja turvallisilta ratsuilta. Kai siis niiden luonne minuunkin erityisesti ensimmäisenä puraisi. Muistan ensimmäisen kerran tallilla, kun kävimme tammikuun 2015 alussa tutustumassa lyhyesti talliin. Heti silloin minulle tuli olo, että tämä talli on juuri minulle, samoin hevoset. Issikat alkoivat purra minuun aina vain enemmän, mitä paremmin pääsin niihin tutustumaan ja löytämään yhteisen sävelen niiden, varsinkin esim. Brydjan kanssa.

Niin kuin blogin "tunnuslauseessakin" sanotaan, kolme ei enää riittänyt, vaan tarvittiin viisi askellajia, joihin jäi loukkuun kuin hiiri loukkuun. Lopullisesti. Luonteen lisäksi issikoissa ihastutti niiden upeat askellajit. Ehkä kolme askellajia tosiaan oli liian vähän, ja tietämättäni kaipasin muutaman lisää, ja niihin jäikin koukkuun lopullisesti. Niin sanotusti töltti vei mennessään! Pidän issikoissa myös niiden ulkonäöstä ja rakenteesta. Issikat ovat rotuna niin erikoinen hyvällä tavalla, että kai kaikki niissä vei huomioni ja juuri niihin ihastuin.


Kauanko olet ratsastanut?

Tänä keväänä tulee täyteen neljä vuotta hevosharrastuksen ja ratsastuksen parissa. Aloitin siis 2014 tunnit, jota ennen olin jo monia kuukausia jankannut äidille, kuinka haluaisin aloittaa ratsastuksen. Yllätyksekseni tahtoni meni läpi, ja kesällä pääsin viikon mittaiselle alkeispäiväleirille asuinkaupunkini ratsastuskoululle, Sammaliston tallille. Sieltä siirryin 2015 issikkatallille, eli Iso-Tuomistoon, eivätkä viisi askellajia vieläkään kyllästytä. Toivottavasti ratsastusharrastus saa kohdallani jatkua vielä pitkään, sillä tätä todella rakastan ja haluan tehdä.


Top 5 lempiblogit

Ykkösenä tulee tällä hetkellä edelleen Veera Saarisen blogi Porkkanan voimalla. Sen ulkoasu on vain niin hieno, ja Veera kirjoittaa super hyvin. Kakkosena on Ida Turusen Tuhatta & Sataa -blogi. Senkin ulkoasu on todella hieno, ja postaukset laadukkaita. Olen myös seurannut Idan hevosinstagram-tiliä viime aikoina todella aktiivisesti. Kolmosena tulee Olga Mäkisen blogi Ilon Pilkettä. Sinne vaihtui muutama viikko sitten uusi älyttömän kiva ulkoasu, ja olen seurannut hänen blogiaan melko aktiivisesti viimeiset viikot. Neljäntenä tulee Tiia Käyhtyn Tää on mun hetki -issikkablogi. Se on aina ollut lemppari issikkablogini, varsinkin blogin tuntipostaukset ja muut issikkapostaukset ovat aina kiinnostaneet. Sinnekin vaihtui juuri uusi, super hieno ulkoasu! Viidentenä muttei vähäisempänä tulee Viivi Riikosen Poniratsastajan tahto -blogi. Sitä olen viime päivinä lukenut tosi paljon, ja se on noussut ihan lemppareihin.


Löytyykö sinulta unelmahevosta?

Löytyyhän minulta! Jos saisin "koota" itselleni unelmien hevosen, niin tärkeintä olisi sen luonne. Luonteesta lähtee kaikki, ja se vaikuttaa kaikkeen. Unelmien hevosellani olisi siis kiltti luonne, mutta hevosessa pitäisi olla jotain haastettakin. Helppo automaatti se ei siis saisi missään nimessä olla. Peruskiltti, mutta sopivalla haasteella varustettu, joka osaisi käyttäytyä, mutta tarvitsisi oikeasti ratsastusta eikä vain selässä istumista. Värillä ei väliä oikeastaan ole, mutta jokin hiirakko olisi ehkä unelmaväri, ja rotuna tietenkin issikka. Ratsastuksessa haluaisin keskittyä enemmän tölttiin kuin passiin, joten nelikäyntinen voisi olla minulle passeli. Hevoselta toivoisin reippautta ja hyvää reagointia apuihin, muttei turhaa säikkyilyä. Aika lailla siis samantapainen kuin Brydja, Örk ja Impi.
Jos saisit valita yhden kaikista maailman hevosista, kuka se olisi?

Tämä on kyllä todella paha kysymys! Maailmassa on niin paljon hevosia, että voiko yhtä kaikista edes valita? Yritetään ainakin. No, jos minun pitäisi valita yksi hevonen kaikista maailman hevosista, niin issikka se ainakin olisi, joka ei varmaan tullut yllätyksenä. Eiköhän kuitenkin kaikista issikoista se hevonen olisi Brydja. Se on kuitenkin minun hoitoponini, ja rakkaampi kuin mikään muu nelijalkainen. Olen sille jo vähäsen pitkä, mutta silti valitsisin sen. Sillä on niin kultainen sydän ja ihana luonne, ettei kukaan tai mikään voi vetää vertoja Brydjalle. Rakastan sitä niin paljon, etten oikeastaan voisi valita ketään muuta.


Lempi varusteväri?

Omissa ratsastusvarusteissani, eli siis ratsastusvaatteissa tykkään eniten sinisestä ja mustasta. Nauran välillä itselleni, kuinka paljon tummansinistä ja mustaa ihminen onnistuu haalimaan. Minulta löytyy tummansinisenä talvitakki, muutamat ratsastushousut, hanskoja, yläosia, ja mustanakin kuoritakki, ratsastushousuja, hanskoja, paitoja ja vaikka mitä muuta. Ne värit ovat lemppareitani myös muissa jutuissa, varsinkin ratsastusvaatteissa. Hevosen varusteissa tykkään myös tummansinisestä, sekä ehkä vähän yllättävästi myös keltaisesta, punaisesta ja pinkistä. Se oikeastaan riippuu vähän hevosen väristä, mikä sillä näyttää parhaimmalta, mutta lähtökohtaisesti suosikki varustevärejäni hevosilla esim. satulahuovissa ovat keltainen, tummansininen, punainen ja pinkki.


Mielipide playsson.netin junnutiimi, ja sinne valitut uudet jäsenet?

Tästä minun onkin pitänyt puhua. Mietin tekeväni aiheesta ensin oman postauksen, mutta tällaisen kysymyksen satuttua kommenttikentässä silmiin, ajattelin tiivistää kaiken lyhyesti kysymykseen vastaukseksi. Minut nimittäin valittiin palysson.netin junnutiimiin yhdeksi uudeksi jäseneksi! Haaveilin jo viime vuonna junnutiimiin pääsystä, ja nyt tilaisuuden tultua tartuin siihen hetkeäkään epäröimättä. Juttutiimissä minua hieman mietityttää suuri kirjoittajien määrä, mutta eiköhän kaikki tule toimimaan loistavasti. Junnutiimin blogiin pääset tästä linkistä. Toivon mukaan ensi viikolla sinne putkahtaisi minulta uutta postausta, mikäli keksin hyvän aiheen ja aikaa! Mielipiteeni playsson.netin junnutiimistä on aina ollut positiivinen, eikä se ole muuttunut miksikään, vaikka minut mukaan valittiinkin. Super siisti juttu, joka yhdistää bloggaajia.


Mitkä ovat lempiartistisi tällä hetkellä?

Olen viime aikoina kuunnellut hirveästi spotifystä Eurovision 2018 -soittolistaa, jolla on suurin osa Euroviisuissa 2018 esitettävistä biiseistä eri mailta. Olen suuri euroviisufani, ollut jo lähemmäs kymmenen vuotta, joten muutaman kuukauden päästä olevat Euroviisut ovat jo ajankohtaiset. Haluan nimittäin kuunnella, tunnistaa ja opetella eri maiden biisejä jo hyvissä ajoin. Niitä kaikkia siis olen kuunnellut, mutta erityistä lempiartistia ei ole valikoitunut niistä. Euroviisubiisien lisäksi olen kuunnellut todella paljon artistia Elias Gould sekä yhtyeitä Haloo Helsinki ja Ida Paul & Kalle Lindroth. Ne taitavat siis olla lempiartistini tällä hetkellä.


Haluaisitko ratsastaa useammin?

Ratsastan tällä hetkellä siis yleensä kerran viikossa, sillä minulla on kerran viikossa tunti; joka toinen viikko torstaisin, ja joka toinen viikko perjantaisin. Välillä pääsen ratsastamaan myös tiistain hoitopäivänä, mutta harvemmin. Joskus vain yksi tunti viikossa ratsastusta tuntuu aivan liian vähäiseltä, joskus taas se tuntuu ihan sopivalta määrältä. Juuri nyt minulla on ennen jakson vaihtumista kamala koe- ja tehtäväpuristus, jolloin monta ratsastustuntia viikossa ei olisi ollut kovin hyvä idea. Silti se yksi tunti tuntuu aika vähäiseltä useimmiten, joten useampikin ratsastuskerta viikossa voisi olla kiva. Ehkä kaksi tai kolme, ohjattua tai itsenäistä, mutta enempään kuin yhteen ei ole juuri nyt mahdollisuuksia, joten pitää muistaa, että yksi on parempi kuin ei yhtään!
Sellainen oli Q&A:n ensimmäinen osa. Toivottavasti postaus oli mieluinen, eikä käynyt tylsäksi, vaikka venähtikin ehkä vähäsen pitkäksi. Kiitos paljon kysymyksistä joita laitoitte blogin puolelle, sillä ne olivat suurin osa ainakin todella hyviä. Viikonloppuna, tai viimeistään ensiviikolla on sitten luvassa toinen ja samalla viimeinen osa tästä kysymyspostausten sarjasta. Huomenna minulla on ratsastustunti, jolle toivoisin pääseväni jälleen Impillä, koska viime tunti sen kanssa meni niin hyvin. Jos jotain kysymyksiä vielä tulee mieleen, niin niitä voi laittaa vielä tämän postauksen kommentteihin. Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille!

-Pihla

4 kommenttia:

 1. Wau, olipa kivaa löytää omakin blogi mainittuna täältä! Ihan superkiva postaus, hyvin onnistuit vastaamaan kattavasti näihin kysymyksiin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Huippua kulla että postaus miellytti :)

   Poista
 2. Olipas kivan monipuolisia nää kysymykset! Ja hyvin kattavasti oot kirjoittanu myös vastaukset näihin :) Tätä oli mielenkiintoista lukea! Itsekin tykkäsin yhteen väliin issikoista ihan älyttömästi, kun niillä ratsastin aktiivisesti, mutta nykyään suosikkirotu on jo vähän eri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Huippua, että tykkäsit postauksesta. Monipuolisista kysymyksistä kiitos kysymyksien kysyjille, oli kyllä hyviä. Aijaa, en tiennytkään että sun lempparirotu on ollut issikat joskus. Kiva juttu ja kiitos vielä! :)

   Poista

Kysytyimpien vastaukset:
-Muokkaan blogin kuvat Adobe Lightroom CC -sovelluksella
-Blogin kuvat on otettu Canon EOS 1300D:llä ja iPhone 6:lla
-Mikään blogissa esiintyvistä hevosista ei ole omistuksessani

Muista kommentoidessasi olla asiallinen! Positiiviset kommentit piristävät kirjoittajan päivää, mutta rakentava palaute on ehdottomasti tervetullutta, kunhan et lähde haukkumaan ketään tai mitään.